2 Meter Viking

Jeg er en 55 år gammel hobbyfotograf som bor i Haugesund, sammen med min fantastiske kone og fire katter. Jeg har vært aktiv i BDSM-miljøet siden 2015, men har drevet med BDSM mye lenger enn det.

Tau, bondage, fotografering, bøker og historie er ting som har opptatt meg hele livet, og alle disse interessene kombineres nå i prosjektet jeg har kalt #Forknytt. Det skal bli en vakker og erotisk fotobok med shibari-bilder tatt på lokasjoner med en eller annen form for historisk tilknytning. Boka blir en slags lettbeint (og naken!) dans gjennom Norgeshistorien, fra slutten av siste istid og helt fram til i dag. Ikke at det er en historiebok; langt derifra, men det historiske element blir som en rød tråd i boka som binder boka sammen (pun intended). Det blir nok en ganske tynn og frynsete tråd, men en tråd likevel.

Modellene er helt vanlige mennesker med mamma- og pappa-kropper; gode venner fra kink-miljøet som har vært tøffe og sporty nok til å posere på offentlige steder, kun iført tau. De varierer i alder fra 22 til 59. Hvis #Forknytt kan sies å ha et budskap, så er det at man ikke trenger å være 20 år og å ha kropp som en supermodell for å være vakker.

Hvert fotografi har 3 elementer: Modellen, tauet og selve stedet det er tatt på. Hvilket av de tre elementene som er mest sentralt kan variere fra bilde til bilde. Jeg har bevisst unngått å vise klær, rekvisitter og annet som kan ta oppmerksomhet fra de tre kjerne-elementene.

Jeg håper noen av deltagerne på Kinkferansen har lyst til å være med og ta et gruppebilde til boka. Det vil bli mellom workshopene og festen på lørdagskvelden, det vil si mellom kl. 16 og 20. Jeg har plukket ut en lokasjon en halvtimes kjøring fra Kristiansand og håper at flest mulig av dere vil bli med dit og stille opp på et bilde. Det er langt fra det mest offentlige stedet jeg har fotografert på, men det er tett ved en liten landevei og modellene må være nakne, så man kan ikke være sjenert. Ellers er alle kjønn, aldersgrupper og kroppsformer velkommen.

Modellene trenger ikke nødvendigvis vise ansiktet sitt på bilde, det går fint an å være anonym. Hvis mange nok stiller opp må vi kanskje ha med en ekstra rigger eller to som kan hjelpe til med knyttingene, slik at det ikke tar alt for lang tid. For ordens skyld må jeg påpeke at denne fotoshooten ikke er en offisiell del av Kinkferansen, men mitt private initiativ.

Boka er planlagt utgitt i begynnelsen av 2024. I skrivende stund ligger den an til å bli på rundt 250 sider, med 20% tekst og 80% bilder.